سایت اختصاصی دکتر بابک قالیباف
    فوق تخصص ریه کودکان

تست های آلرژی

تست هاي تنفسی فیزیوتراپی

برونکوسکوپی

تجویز داروی استنشاقی

حساسیت غذایی

حساسیت غذایی واکنش ایمنی بدن در مواجهه با مواد غذایی خورده شده می باشد. این بیماری در کودکان و شیرخواران بعلت نفوذپذیرتر بودن مجاری گوارشی به مواد آلرژی زا بیشتر دیده می شود. 8 ـ 6 درصد کودکان و 4 درصد بزرگسالان به حساسیت غذایی مبتلا هستند. در شیرخواران آلرژن های غذایی که توسط مادر مصرف می شود به شیر وارد شده و باعث بیماری می گردد.این بیماری اندام های مختلفی را مبتلا کرده و باعث :

  •  علائم پوستی بشکل اگزمای حساسیتی (مراجعه به مبحث مربوطه)، کهیر، تورم نواحی دهان و ...
  •  علائم گوارشی مانند استفراغ، اسهال، مدفوع خونی ،تأخیر رشد، استفراغ های مکرر و رفلکس معدی ـ مری می باشد ( مراجعه به مبحث مربوطه)
  • علائم تنفسی به شکل رینیت آلرژیک، خس خس سینه و سرفه
  •  علائم عمومی بصورت خارش اطراف دهان، کهیر، گرفتگی گلو، بی قراری و برافروختگی، تنگی نفس و در نهایت شوک

بیش از 170 ماده غذایی موجب واکنش ایمنی در بدن می شود ولی پروئتین گاوی، تخم مرغ، بادام، بادام زمینی، ماهی، گندم و سویا 90% موارد را تشکیل می دهند .


تشخیص:

 براساس شرح حال و معاینه فیزیکی است و تشخیص قطعی حساسیت غذایی با پاسخ مثبت به تست چالش غذایی (شرح در پایین ) امکان پذیر است. پس از شرح حال و معاینه می توان از بیمار خواست که در موارد بروز علائم،هر بار مواد غذایی استفاده شده را تا دو روز قبل از شروع علائم ثبت نماید و با مقایسه غذاهای خورده شده غذاهای مشترک را پیدا کند سپس می توان با حذف غذاهای مشکوک از رژیم غذایی به ارزیابی اثرات بالینی حذف این مواد غذایی اقدام کرد .اقدام بعدی تستهای تشخیصی برای یافتن مواد حساسیت زا است که با تعیین ایمونگلوبولین اختصاصی توسط تست خون و تست پوستی انجام می پذیرد و بالاخره آخرین و مطمئن ترین تست، تست چالش غذایی است که مواد غذایی مشکوک را می توان در تحت شرایط خاص به بیمار خوراند و اثرات آن را ارزیابی کرد .

درمان :

پرهیز مطلق تنها درمان ثابت شده آلرژی غذایی است. در شیرخوارانی که حساسیت به شیر گاو دارند باید از شیرهای هیپو آلرژیک استفاده کرد. در مواردی که آلرژی غذایی خود را بصورت علائم شدیدی مانند تنگی نفس و شوک نشان می دهد باید بصورت اورژانسی اقدام نمود بطوری که اگر اورژانس و یا مرکز درمانی در دسترس نباشد باید از اپی نفرینهای عضلانی که بیمار به خود تزریق می کند استفاده کرد. این بیماران باید در این خصوص قبلاً آموزشهای لازم را دیده باشند .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


توجه : این سایت صرفا جهت آموزش والدین طراحی و به زبان ساده نگاشته شده و منبع یا مرجع علمی و یا درمانی نمی باشد.
گروه برنامه نويسي و طراحي وب مجتمع آموزشی دكتر هدايتي